مالیات برخانههای خالی الزاماً قیمت مسکن را کاهش نمیدهد.
مالیات برخانههای خالی الزاماً قیمت مسکن را کاهش نمیدهد.
محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح مالیات بر خانههای خالی گفت: تفکر غلطی به وجود آمده مبنی براینکه اگر طرح مالیات بر خانههای خالی تصویب شود، قیمت مسکن کاهش یافته و تعداد مسکن افزایش مییابد درصورتی که اینگونه نیست.
او افزود: این طرح همان ماده 54 است که در سال1393 تصویب شده است بنابراین ما قانون جدیدی تدوین نکردیم و تصمیم بر آن است که این ماده اصلاح شود و بر اجرای آن تاکید شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اهداف این طرح گفت: هدف اول از تصویب طرح این است که دولت موظف شود ظرف 6 ماه سامانه املاک راه اندازی کند که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
زنگنه افزود: اگر چنین سامانهای راه اندازی شود، تمام معاملات مسکن شفاف شده و جلوی سفته بازی و دلالی در بازار مسکن گرفته میشود بنابراین از این طریق بازار، در دست کنترل قرار میگیرد و جلوی قیمتهای نجومی گرفته میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هدف دوم از اجرای طرح این است که مسکن از کالای سرمایهای به سمت کالای مصرفی تبدیل شود چراکه امروزه بسیاری از افراد خانه میخرند یا میسازند تا جلوی کاهش ارزش پولشان گرفته شود و برای خود سرمایه داشته باشند به همین دلیل است که قیمت مسکن افزایش یافته و روز به روز بیشتر میشود.
او افزود: با تصویب این طرح، افراد ملزم میشوند ظرف 6 ماه تا 1 سال خانه خود را در اختیار مصرف کننده قرار دهند درغیراینصورت مالیات بر آن وضع میشود.
زنگنه با اشاره به آخرین وضعیت این طرح دوفوریتی گفت: در حال حاضر طرح مالیات بر خانههای خالی وارد صحن مجلس شده و کلیات آن رای آورده است اما پیشنهاد شد یک فوریتی شود که نمایندگان نپذیرفتند بنابراین همچنان با قید دوفوریت قرار است در جلسه آینده مجلس به تصویب نهایی برسد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به علت افزایش قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت مسکن دو علت دارد؛ یکی رشد بی رویه و عدم کنترل بازارهای موازی مانند بورس، ارز و سکه است که در این صورت نمیتوان انتظار داشت وقتی این بازارها رشد میکنند، قیمت مسکن ثابت بماند.
او افزود: دومین علت عدم نظارت بر قیمت مصالح ساختمانی است که مستقیما تحت کنترل دولت قرار دارد یعنی اگر قیمت سنگ، آهن، سیمان، فولاد و... پایین بیاید، قیمت مسکن هم کاهش پیدا میکند.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر گرانی مسکن در ایجاد معضلات اجتماعی گفت: مسکن یکی از نیازهای اصلی و اولیه مردم است که مانند اتومبیل، ارز و سکه نیست که بتوان نبود آن را توجیه کرد و بگوییم اشکال ندارد.
او افزود: بالا رفتن بی رویه قیمت مسکن باعث آسیب فراوان اقتصادی و اجتماعی مردم میشود که در بسیاری از مواقع جبران ناپذیر است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش حاشیهنشینی در کشور گفت: اگر قیمت مسکن به همین منوال افزایش پیدا کند، مردم مجبور میشوند از شهر به حاشیهها پناه ببرند که در این صورت مشکلات اجتماعی و اقتصادی فراوانی ایجاد میشود.
او افزود: درحال حاضر یکی از معضلات شهرهای بزرگ همین افزایش حاشیه نشینی است که اعتیاد، طلاق، انواع بزه از جمله آسیبهای اجتماعی است که درصورت افزایش آن برای کشور به وجود میآید.
این نماینده مجلس از افزایش قیمت مسکن در روستاها خبر داد و گفت: متاسفانه اکنون قیمت مسکن در روستاها به شدت بالا رفته است و کمبود مسکن علت اصلی آن است.
او افزود: در حال حاضر ما شاهد مهاجرت معکوس هستیم یعنی مردم از شهرها به روستاها مهاجرت میکنند و چون روستاها زمین ندارند، قیمت آنها چندین برابر شده است و حتی قیمت آنها از شهرها هم بیشتر است، این نشان می دهد که طرح هادی باید مجددا مورد بازنگری قرار گیرد./خبرگزاری برنا
نظرات