سود زعفران ایرانی در جیب تجار اسپانیایی و افغانستانی/ ارز‌آوری زعفران در گرو حذف واسطه‌هاست

🔵 سود زعفران ایرانی در جیب تجار اسپانیایی و افغانستانی/ ارز‌آوری زعفران در گرو حذف واسطه‌هاست

🔹به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس جلسه بررسی مشکلات زعفران‌کاران عصر امروز (چهارشنبه 19 شهریور) در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با حضور علی نیکزاد نایب رئیس مجلس، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، علی مؤیدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نور‌الله‌زاده رئیس صندوق کارآفرینی، منصوری معاون وزیر تعاون، محسن زنگنه، جواد نیک‌بین و سلمان اسحاقی نمایندگان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه ، کاشمر و قائنات برگزار شد.

🔹در ابتدای این جلسه علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در تشریح چرایی این نشست اظهار داشت: این جلسه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از خام‌فروشی و برای افزایش ارزش افزوده زعفران و کمک به زعفران‌کاران تشکیل شده است. البته می‌کوشیم در شرایط اقتصادی فعلی نظر دولت را هم در مصوبات اتخاذ کنیم.

🔹در ادامه نشست، محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس گفت: سطح زیر کشت زعفران کاهش زیادی نسبت به سال‌های گذشته پیدا کرده و برندینگ آن که متعلق به ایران است نیاز به اصلاح دارد.

🔹وی افزود: قیمت زعفران در سال‌های اخیر در کشور کاهش یافته به طوری که زعفران در 2 سال پیش کیلویی 20 میلیون تومان به فروش می‌رسید اما امروز این قیمت به 8 میلیون تومان رسیده و حتی هزینه تولید آن از هزینه فروش آن در حال پیشی‌گرفتن است.

🔹نماینده تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس خاطرنشان کرد: حدود 60 تن زعفران سال گذشته توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شده و در انبارها دپو شده است ولی یک ماه دیگر به فصل جدید برداشت زعفران می‌رسیم و با آنکه مزایده فروش زعفران در بورس قرار شده اما این محصول به فروش نرسیده است.

🔹زنگنه گفت: سیاست‌های زعفران در سال آتی و اتخاذ آن از سوی دولت بسیار مهم است و با آنکه سازمان تعاون روستایی با خرید زعفران در سال گذشته مانع از سقوط بیشتر زعفران شده است اما باید محصول باقیمانده در انبارهای آن تعیین و تکلیف شود هرچند که تجربه ثابت کرده که خرید زعفران از سوی بخش خصوصی صورت بگیرد.

🔹وی افزود: فرآوری زعفران و ابتکارات جدید برای بسته‌بدی آن جهت عرضه صادراتی و درآمدزایی و ارزآوری در شرایط فعلی برای کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

🔹در ادامه نشست، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد:  وزارت جهاد کشاورزی از فرآوری و صنایع تبدیلی زعفران با توجه به تأکید ویژه مقام معظم رهبری برای پرهیز از خام‌فروشی، پشتیبانی و حمایت جدی می‌کند. ضمن اینکه این وزارتخانه با ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای صادرکنندگان زعفران از آنها حمایت کرده و می‌کوشیم با این کار ارزش افزوده زعفران را بیشتر کرده و تعریف مناسبی از زنجیره تولید آن داشته باشیم.

🔹وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای تبلیغ زعفران ایرانی با علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما مذاکره کرده‌ام و قرار شد از طریق 14 شبکه بین‌المللی این سازمان که متعلق به ایران است و با 32 زبان تبلیغات مناسبی در عرصه بین‌الملل صورت گیرد.

🔹وی افزود: باید برای برگشت ارز حاصل  از صادرات زعفران که صادرکنندگان در این زمینه فعال هستند تلاش جدی کنیم ضمن اینکه این ارز باید به بخش زعفران کشور بازگردد.

🔹خاوازی گفت:‌تنفس ارائه شده به تسهیلات اعطایی به زعفران‌کاران و صادرکنندگان آن به شرطی صورت می‌گیرد که مورد تأیید سازمان بازرسی کل کشور باشد.

🔻مصوبات جلسه زعفرانی مجلس

🔹در پایان این جلسه علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مصوبات این نشست را اعلام کرد که برهمین اساس مقرر شد 60 تن زعفران فقط به منظور صادرات به خریداران داده شود، مقرر شد یک کارشناس بخش خصوصی، یک کارشناس بخش دولتی و یک کارشناس مرضی الطرفین قیمت این زعفران‌ها را مشخص کند، اعطای زمان و مهلت 6 ماهه برای بازپرداخت وام، مقرر شد شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما در اختیار صادرکنندگان زعفران جهت تبلیغ بیشتر قرار گیرد، ارز حاصل از صادرات زعفران باید در اختیار حوزه زعفران باشد، ظرف 10 روز باید مصوبات این نشست که وزیر جهاد کشاورزی آن را دنبال می‌کند به تأییدیه سازمان بازرسی کل کشور برسد.

🔹همچنین مقرر شد 500 دستگاه خشک‌کن زعفران با اعتبار 5 میلیارد تومان با سود 6 درصد در اختیار زعفران‌کاران قرار گیرد و بانک کارآفرین امید هم از این کار حمایت تسهیلاتی به عمل آورد. به طوری که به کشاورز 10 میلیون وام دهد و 2 میلیون هم آورده کشاورز باشد، شورایی هم با حضور نماینده تام‌الاختیار وزیر صمت، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و تعدادی از نمایندگان مجلس و ستاد قاچاق کالا و ارز سیاست‌های زعفران کشور را تعیین کنند.

نظرات

نظرات شما برای ما مهم است